• Πότε γίνονται εγγραφές;

Εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά ξεκινούν τον Ιανουάριο και συνεχίζονται μέχρι να καλυφθούν οι διαθέσιμες θέσεις σε κάθε τμήμα. Παρόλα αυτά μπορούν να γίνονται και κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

• Τι χρειάζεται να κάνω για να γράψω το παιδί μου;

Να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ορίσουμε ένα ραντεβού για να σας ξεναγήσουμε στο σχολείο μας και να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμά μας. Αν σας αρέσουν όσα δείτε, θα κλείσετε άλλο ένα ραντεβού, για να προχωρήσετε στην εγγραφή.

• Τι χρειάζεται για την εγγραφή;

Χρειάζεται να συμπληρώσετε:

  • Μία αίτηση προεγγραφής και συναίνεσης για χρήση προσωπικών δεδομένων online

 

Στη συνέχεια, εφόσον υπάρχει θέση και μπορεί να γίνει εγγραφή του παιδιού, σας παραχωρούμε πρόσβαση με κωδικούς στην ηλεκτρονική μας πλατφόρμα www.edu4schools.gr και σας ενημερώνουμε για τον τρόπο συμπλήρωσης των εντύπων εγγραφής.

Χρειάζεται: 

  • Να προσκομίσετε αντίγραφο της σελίδας των εμβολίων από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού, που σας το ζητάμε κάθε φορά που τα παιδιά κάνουν νέα εμβόλια (παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα δεν γίνονται δεκτά)
  • Πιστοποιητικό ή ληξιαρχική πράξη γεννήσεως 
  • Καταβολή του εκάστοτε ποσού της προκαταβολής

• Πόσο καιρό κρατάει η προσαρμογή;

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Παρόλα αυτά η πείρα μας έχει δείξει πως το διάστημα 10 εργάσιμων ημερών είναι ικανοποιητικό για να συνηθίσει το παιδάκι σας το χώρο και τις νηπιαγωγούς μας.

• Πώς γίνεται η προσαρμογή;

Το παιδάκι σας θα έρχεται στον Παιδικό Σταθμό αρχικά μόνο για δύο ώρες την ημέρα από τις 10.00 έως τις 12.00 το πρωί. Θα πρέπει να συνοδεύεται από εσάς ή άλλο αγαπημένο του πρόσωπο. Στην αρχή θα παίζει μαζί σας στον κήπο μας μέχρι να συνηθίσει και σταδιακά θα το πλησιάσει η νηπιαγωγός του για να παίξει μαζί του και να προσπαθήσει να το εντάξει στην ομάδα των συμμαθητών του. Όταν αρχίσει να εξοικειώνεται με το περιβάλλον και τη νηπιαγωγό του, θα σας ζητήσουμε να το αφήσετε μόνο του στην αρχή για λίγη ώρα και να επιστρέψετε προκειμένου να καταλάβει πως πάντα θα γυρνάτε να το παίρνετε. Σταδιακά θα αυξάνεται ο χρόνος παραμονής του παιδιού κοντά μας χωρίς την παρουσία σας, μέχρι να φτάσει να μην έχει καθόλου ανάγκη την παρουσία σας. Αυτή η διαδικασία κρατάει συνήθως 10 εργάσιμες μέρες.

• Τι θα γίνει αν το παιδί μου δεν προσαρμοστεί;

Τα παιδιά χρειάζονται περίπου ένα μήνα για να συνειδητοποιήσουν πως αυτή θα είναι η νέα τους πραγματικότητα από εδώ και στο εξής. Προτείνουμε να κάνετε υπομονή αυτό το χρονικό διάστημα και να μην σταματήσετε να το φέρνετε στο σχολείο, ακόμη κι αν κάποιες φορές δυσκολεύεται να σας αποχωριστεί. Κάθε αλλαγή θέλει χρόνο και υπομονή. Αν, σε οποιαδήποτε περίπτωση, αποφασίσετε πως δεν θέλετε να δώσετε στο παιδί σας αυτό το χρόνο, μπορείτε να σταματήσετε να το στέλνετε χωρίς να έχετε καμία υποχρέωση προς το σχολείο, πέραν του ποσού της προκαταβολής που θα έχετε ήδη καταβάλει και το οποίο δεν επιστρέφεται.

• Ποια είναι η πιο κατάλληλη εποχή για την προσαρμογή;

Για όσα παιδιά πρόκειται να φοιτήσουν στο σχολείο μας τον Σεπτέμβριο, συστήνουμε να γίνει η προσαρμογή τους μήνες Ιούνιο ή Ιούλιο. Για όλα τα υπόλοιπα παιδιά, γίνεται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, με την έναρξη της φοίτησής τους.

• Μπορώ να επισκεφθώ το σχολείο σας σε ώρα λειτουργίας πριν προχωρήσω στην εγγραφή του παιδιού μου;

Θεωρούμε απόλυτα φυσιολογική την ανάγκη σας να πάρετε μία γεύση από την καθημερινότητα μας πριν προχωρήσετε στην εγγραφή. Για λόγους ασφαλείας , δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επισκεφτεί τα τμήματά μας, αν δεν έχουμε ήδη κάνει ραντεβού μαζί του και έχουμε τα προσωπικά του στοιχεία. Εφόσον έχει γίνει ραντεβού ενημέρωσης, μπορείτε να επισκεφτείτε τις αίθουσες απασχόλησης των παιδιών και να δείτε πώς περνάνε την ημέρα τους κοντά μας. Σε κάθε περίπτωση, την περίοδο της προσαρμογής των παιδιών στο σχολείο μας, οι συνοδοί γονείς έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις τάξεις και σε όλες τις δραστηριότητες, προκειμένου να είναι ήσυχοι πως αφήνουν τα παιδιά τους σε "καλά χέρια".

• Πώς γίνεται η καταβολή των διδάκτρων;

Τα δίδακτρα είναι ΕΤΗΣΙΑ και πληρώνονται με δόσεις (συνήθως από 4 έως 10, ανάλογα με τη μεταξύ μας συμφωνία). Τα δίδακτρα πληρώνονται εξ' ολοκλήρου ακόμα και αν ένα παιδί απουσιάσει για λόγους υγείας ή αναψυχής για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα από το σχολείο, δεδομένου ότι είναι δεσμευμένη η θέση του στο σχολείο. Αν πληρώνει η εταιρία σας τα δίδακτρα μας ενημερώνετε σχετικά προκειμένου να κόψουμε τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών στην εταιρία σας.

 

 

 

 

 

 

Eυέλικτα οικονομικά προγράμματα

To σχολείο μας προσφέρει ευέλικτα οικονομικά προγράμματα ανάλογα με το ωράριο και τις ημέρες φοίτησης.

Σε ένα ατομικό ραντεβού θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις τιμές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!